“Zeytinyağına Dair Her Şey”

“Doğru zeytinyağını seçmek, saklamak ve lezzetini çıkarmak için bir rehber.”

  • Naturel Sızma Zeytinyağı Nedir? (Asitlik oranı, hasat ve sıkım yöntemleri)
  • Zeytinyağı Nasıl Saklanır? (Işık, hava, ısı ve zaman düşmanlarıdır. Serin ve karanlık bir yerde, cam veya teneke ambalajda saklayın.)
  • Zeytinyağı Nasıl Tadılır? (Duyusal Analiz): “Kokusuna bakın, küf, sirke veya tatsızlık olmamalı. Meyvemsi ve taze kokmalı. Dilinizde bir meyve aroması hissettikten sonra boğazınızda hafif bir yakıcılık (pepperiness) olmalı. Bu, antioksidanların göstergesidir!”
  • Hangi Yemekte Hangi Zeytinyağı Kullanılır? (Erken hasat salatalara, olgun hasat yemek pişirmeye, riviera kızartmaya)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir